Skip to main content

Smørrebrød i København

Få Smørrebrød i København hos Café Gammeltorv – Huset med det grønne træ, her er vi stolte over at kunne repræsentere et af de ældste spisesteder i København, som stadigvæk serverer frisksmurte og højtbelagte smørrebrød.

Vi har alle de klassiske, som høre til på et sted som vores. Dog har vi også et helt særligt menukort til vegetaren og veganeren. Alle vores smørrebrød er lavet af de allerbedste råvarer, der er at finde. Vores rejer er håndpillede, og vores kød kommer altid fra nøje udvalgte leverandører som giver os den bedste kvalitet.

Vi har det bedst, når vi er velvidende om, at dyrene har haft det godt.

Over 35 snaps
Smørrebrød

Gamle dyder med et tvist i København

mørrebrød er har siden 1880’erne været en populær spise, og efterfølgende blevet kendt uden for Danmarks grænser, til trods for at det ikke er det nemmeste ord at udtale som ikke-dansktalende.

Hos Cafe Gammeltorv, Huset med det grønne træ, i de hyggelige lokaler midt på Gammel Torv i København, står Fabbi og Sten klar til at byde både turister og københavnere velkommen med traditionel og klassisk dansk smørrebrød, som du kan nyde sammen med en god dansk øl og vores traditionelle krydrede snaps.

SMØRREBRØDSRESTAURANT
Smørrebrødsrestaurant

Dansk mad fyldt med kultur og traditioner

Cafe Gammeltorv er kendt som en af de bedste og ældste smørrebrødsrestauranter i København, og dette er allerede til at se ved første øjekast, på bygningens smukke og gamle arkitektur. Bygningen blev opført i 1795 og er gengivet som både litteratur af Kevin Lindemann, der skrev romanen Huset med det grønne træ, der udspiller sig i København, og malerier gennem tiden. Men det er ikke kun udendøre at bygningen syder af arkitektoniske komponenter. Lige så snart du træder ind i restauranten, bliver du mødt af det originale interiør, som er vedligeholdt med både træpaneler på væggene, smukke malerier af landskaber i Danmark og billeder af både Hendes Majestæt Dronningen og andre medlemmer af det Danske Kongehus. Det vidner om den Københavnske og danske kulturarv, som vi bevarer

Vi er enormt stolte af vores ældgamle historie og kulturarv og sætter en stor ære i at dække op til både vores stamgæster, vores andre gæster og turister, fra et så historisk og autentisk sted i København.

SMØRREBRØDSRESTAURANT
Traditioner og smørrebrød - en laksemad
Traditioner og smørrebrød

En autentisk oplevelse

Hos Cafe Gammeltorv går traditioner og smørrebrød hånd i hånd. Derfor vil vores tjenere altid sætte en ære i, at give vores gæster en autentisk oplevelse på Café Gammeltorv.

Men den traditionelle danske spise fortjener sin helt egen fortælling. Vi serverer altid den friske og klassisk højtbelagte spise, nøjagtigt som vi har gjort det fra vores café i København siden 1902. Vi har siden da været en kendt frokostrestaurant med fokus på tillokkende smørrebrød –  anrettet på på kongeligt porcelæn og har med rette tjent en håndfuld gode anmeldelser.

Klassisk dansk smørrebrød
Københavnsk frokost-gastronomi

Klassisk dansk smørrebrød

Vi gør vores absolut ypperste for at fastholde de gamle traditioner indenfor dansk og Københavnsk frokost-gastronomi. På vores menu finder du alle klassikerne såsom ”Roastbeef, Friteret rødspættefilet med remoulade, Hønsesalat med ristet brød, Røget ål med lun røræg og selvfølgelig den hjemmelavede leverpostej med sprød bacon og champignons”. Det er sande klassikere, som man ikke går galt i byen med. Vores smørrebrød bliver altid anrettet på de fineste tallerkner, i gode portionsstørrelser, så du ikke går sulten herfra. Kom forbi Cafe Gammeltorv – Huset med det grønne træ og oplev noget af det bedste smørrebrød som København og omegn har at tilbyde.

Klassisk dansk smørrebrød - roastbeaf
Sild & Smørrebrød i København
En klassiker

Sild & Smørrebrød København

En sand klassiker, der hører til menukortet indenfor smørrebrød, er sild. Dette er selvfølgelig også på vores menukort, og vi er stolte over at kunne servere en bred vifte af forskellige sild. Prøv evt. vore gammeldags modnede karrysild med smilende æg og 4 slags kapers. Hvis karry ikke falder i din smag, har vi heldigvis mange andre slags sild som helt sikkert vil forkæle dine smagsløg. Alle vores sild er gammeldags modnede og vi udvander dem selv, og hvorpå vi anvender vores egne lager.En god sildemad er ikke altid let at finde i København, men hos Café Gammeltorv kan vi garantere at vores sild smager af gamle dage og historiske København.

Smørrebrød til veganere og vegetarer
Smørrebrød er også til

Veganere og vegetarer

Vi har hos Cafe Gammeltorv, innoveret vores smørrebrød, og vi har tilføjet nogle vegetariske og veganske madder, til alle vores vegetariske- og veganske gæster, så alle kan føle sig velkomne – og ingen dermed bliver snydt for danske smagsoplevelser og ægte dansk stemning. Derfor har vi valgt at byde på et menukort til veganere og vegetarer, der skulle lægge vejen forbi vores lille historiske lomme i København. Der vil helt sikkert være noget for alle på vores menukort, som vil falde i god smag.

Smørrebrød til veganere og vegetarer
Smørrebrød i København
Siden 1920

Frokostrestaurant i 100 år

Gammeltorv er Københavns ældste torv, med øltapperi og udskænkning siden 1671. I 1902 slog Cafe Gammeltorv for første gang døren op for de madglade københavnere – knap 40 år efter skrev Kelvin Lindemann romanen ’Huset med det grønne træ’, om en familie, der boede i ejendommen. Dengang stod der et stort træ ved indgangen til restauranten, navnet har hængt ved lige siden. Restauranten er i dag holdt med stor respekt for de oprindelige rammer, og menuen kredser stadig om de bedste traditioner for godt dansk smørrebrød, ledsaget af skummende fadøl og snaps.

Smørrebrød med røget ål
Historien bag

Smørrebrød

Smørrebrød som vi kender til det i dag, blev udviklet sidst i 1880’erne og er noget, som vi i Danmark er særligt kendt for uden for Danmarks landegrænser. Det var faktisk noget af det første, som vi i Danmark gastronomisk blev kendt for og som turister i København altid begejstres over. I starten var smørrebrød egentlig opfundet som en slags mellemmåltid eller mindre måltid. De festlige højtbelagte retter blev hurtigt en del af den danske kultur. Smørrebrødet har derefter holdt ved i den danske kultur, og er efterhånden blevet et af Danmarks kulturskatte, som vi i Danmark gerne viser og som bliver solgt fra mange steder i København.

Smørrebrød med røget ål
Smørrebrød i København
Det personlige præg

Smørrebrød med personlighed

Hos Café Gammeltorv vægter vi højt, at vores retter bliver anrettet præsentabelt og indbydende. Du vil derfor lægge mærke til, når du bestiller, at vores dygtige kokke har gjort en ære i at skabe et personligt og unikt touch, der giver prikken over i’et, når du nyder smørrebrød. Dette personlige præg bærer samtidig respekt for traditionerne og den måde maden bør laves på efter bogen. Det er ikke kun i vores mad, du vil opleve en kærlighed og personlig charme. Vi har nemlig gjort en dyd ud af, altid at kunne byde på et meget bredt udvalg af nøje udvalgte drikkevarer, som vi mener passer perfekt i en kombination med vores retter. Vores venlige personale giver gerne en guidende hånd, hvis du er i tvivl om, hvad du bør vælge fra menuen.

Headline

Gammeltorv 20
1457 København K

Tlf:+45 3312 8786
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
CVR: 39684098

Åbningstider

Tirsdag til lørdag fra 11.30-17.00
Søndag 12.00 – 17.00

Køkkenet lukker kl. 16.00

Om Cafe Gl. Torv
Cafe Gammeltorv er ejet og drevet af ægteparret Steen Hovn Petersen og Fabienne Sørensen. Al smørrebrød er tilberedt fra bunden og lavet af de bedste råvarer og ikke mindst med kærlighed.