Københavns bedste smørrebrød

Smørrebrød er igen blevet populært i det københavnske café- og restaurantliv, hvor mange igen finder ind til kernen af det nordiske køkken. Gæsterne efterspørger i stigende grad gode spisesteder, hvor de kan sidde i rolige og café-lignende omgivelser og nyde æstetisk tilfredsstillende og smagfuld, frisk smørrebrød. Hos Café Gammeltorv har vi bevaret de historiske værdier i vores retter, men vi forsøger alligevel at skabe fornyelse samt omfavne alle typer af pålægsentusiaster eller gæster, der ønsker at prøve Københavns bedste smørrebrød.
Sild

Københavnsk historie

Gammeltorv er det ældste torv i København og bygningen, som i dag huser Café Gammeltorv, er fra 1795 og blev opført ovenpå den gamle voldgrav, der var rundt om Københavns daværende rådhus. Siden 1671 har adressen været udskænkningssted og vi ærer fortsat denne tradition i dag ved at forkæle dig og dit smørrebrød med de bedste velskænkede, skummende fadøl eller en kælderkold flaskeøl, særligt udvalgt til at kunne parres med vores menu. Vores udvalg af øl på fra både flaske og fad består af alt fra pilsner, ale og porter, og vores tjenere står selvfølgelig altid klar til at hjælpe dig med at finde en øl lige efter din smag.

Udover vores historiske lokation, lægger vi også en stor ære i at bevare caféens oprindelige rammer og historie, da vi mener at vores gæster skal have en autentisk oplevelse med det bedste smørrebrød i hyggelige og rummelige omgivelser.

Traditionsrigt smørrebrød

Den nationale og traditionsrige frokost dukkede op i 1800-tallet, og fra 1880 kunne man finde det første menukort i København, hvor retten optræder. Den højbelagte version er sandsynligvis kommet ud af klunketiden, som er kendt som er kort historisk periode, hvor overdrevet pynt og pragt blev praktiseret og dette sandsynligvis har smittet af på de danske madtraditioner. Hos Café Gammeltorv praktiserer vi i høj grad denne højbelagte tradition, da vi mener, at det bedste smørrebrød ikke alene skal være velsmagende og frisklavet, men også visuelt tilfredsstillende.

I dag er smørrebrød blevet lige så populært som i 1920’erne og 1930’erne, hvor denne spise havde sin bedste tid. Den højtbelagte spise har tilmed prydet danske frimærker og fik andenpladsen, da Danmarks nationalret skulle kåres. I gadebilledet popper flere caféer op med menukort, der byder på kartoffelmadder og stjerneskud. Hos Café Gammeltorv mærker vi også den spirende interesse for mundvandsfrembringende pålægsanretninger og som et af de ældste frokoststeder i København, bliver vi også løbende anerkendt for at servere det bedste smørrebrød i byen – af både gæster og anmeldere.

Smørrebrød København

Det bedste fra København

Vores retter er lavet fra bunden med hjemmelavet rugbrød, sild vi selv modner på gammeldags manér, hjemmerørt mayonnaise og remoulade samt nye danske kartofler, og kan dermed garantere for smagen. Vi serverer naturligvis kun den bedste kvalitet for vores gæster, derfor laver vi det hele selv. Vores mange bordbestillinger vidner om høj kvalitet, og når vi serverer Københavns bedste smørrebrød for vores gæster, sørger vi for den ekstra gode service – den tager vi ikke forgivet. Hos Café Gammeltorv lover vi, at du vil få den samme behagelige og velsmagende oplevelse, hver gang du kommer på besøg.