Smørrebrød i København

Få Smørrebrød i København hos Café Gammeltorv – Huset med det grønne træ, her er vi stolte over at kunne repræsentere et af de ældste spisesteder i København, som stadigvæk serverer frisksmurte og højtbelagte smørrebrød. Vi har alle de klassiske, som høre til på et sted som vores. Dog har vi også et helt særligt menukort til vegetaren og veganeren. Alle vores smørrebrød er lavet af de allerbedste råvarer, der er at finde. Vores rejer er håndpillede, og vores kød kommer altid fra nøje udvalgte leverandører som giver os den bedste kvalitet. Vi har det bedst, når vi er velvidende om, at dyrene har haft det godt. 

Smørrebrød København

Klassisk dansk smørrebrød

Vi gør vores absolut ypperste for at fastholde de gamle traditioner indenfor dansk frokost gastronomi. På vores menu finder du alle klassikerne såsom ”Roastbeef, Friteret rødspættefilet med remoulade, Hønsesalat med ristet brød, Røget ål med lun røræg og selvfølgelig den Hjemmelavet leverpostej med sprødt bacon og champignons”. Det er sande klassikere, som man ikke går galt i byen med. Vores smørrebrød bliver altid anrettet på de fineste tallerkner, i gode portionsstørrelser, så du ikke går sulten herfra. Kom forbi Cafe Gammeltorv – Huset med det grønne træ og oplev noget af det bedste smørrebrød som København og omegn har at tilbyde.

Sild & Smørrebrød København

En sand klassiker, der hører til menukortet indenfor smørrebrød, er sild. Dette er selvfølgelig også på vores menukort, og vi er stolte over at kunne servere en bred vifte af forskellige sild. Prøv evt. vore gammeldags modnede karrysild med smilende æg og 4 slags kapers. Hvis karry ikke falder i din smag, har vi heldigvis mange andre slags sild som helt sikkert vil forkæle dine smagsløg. Alle vores sild er gammeldags modnede og vi udvander dem selv, og hvorpå vi anvender vores egne lager.

Muligheder til veganere og vegetarer

Vi har hos Cafe Gammeltorv – Huset med det grønne træ, innoveret vores smørrebrød, så vi har lavet nogle vegetariske og vegansk tiltag, så alle kan være med. Derfor har vi valgt at lave et smørrebrødskort til veganere og vegetarer. Der vil helt sikkert være noget for alle på vores menukort, som vil falde i god smag.

Frokost København
Smørrebrød København

Frokostrestaurant i 100 år

Gammeltorv er Københavns ældste torv, med øltapperi og udskænkning siden 1671. I 1902 slog Cafe Gammeltorv for første gang døren op for de madglade københavnere – knap 40 år efter skrev Kelvin Lindemann romanen ’Huset med det grønne træ’, om en familie, der boede i ejendommen. Dengang stod der et stort træ ved indgangen til restauranten, navnet har hængt ved lige siden. Restauranten er i dag holdt med stor respekt for de oprindelige rammer, og menuen kredser stadig om de bedste traditioner for godt dansk smørrebrød, ledsaget af skummende fadøl og snaps.

Historien bag

Smørrebrød som vi kender til det i dag, blev udviklet sidst i 1880’erne og er noget, som vi i Danmark er særligt kendt for uden for Danmarks landegrænser. Det var faktisk noget af det første, som vi i Danmark gastronomisk blev kendt for. I starten var smørrebrød egentlig opfundet som en slags mellemmåltid eller mindre måltid. De festlige højtbelagte smørrebrød blev hurtigt en del af den danske kultur. Smørrebrødet har derefter holdt ved i den danske kultur, og er efterhånden blevet et af Danmarks kulturskatte, som vi i Danmark gerne viser. 

Smørrebrød med personlighed

Hos Café Gammeltorv vægter vi højt, at vores smørrebrød bliver anrettet præsentabelt og indbydende. Du vil derfor lægge mærke til, når du bestiller smørrebrød, at vores dygtige smørrebrødskokke har gjort en ære i at skabe et personligt og unikt touch, der giver prikken over i’et, når du nyder smørrebrød. Dette personlige præg bærer samtidig respekt for traditionerne og den måde smørrebrød bør laves på efter bogen. Det er ikke kun i vores mad, du vil opleve en kærlighed og personlig charme. Vi har nemlig gjort en dyd ud af, altid at kunne byde på et meget bredt udvalg af nøje udvalgte drikkevarer, som vi mener passer perfekt i en kombination med vores retter. Vores venlige personale giver gerne en guidende hånd, hvis du er i tvivl om, hvad du bør vælge fra menuen.

Kontakt

Gammeltorv 20
1457 København K

Tlf:+45 3312 8786
E-mail: rest@husetmeddetgroennetrae.dk
CVR: 39684098

Åbningstider

Mandag/tirsdag 11:30-17:00

Onsdag/lørdag 11:30-22:00

Søndag 12:00-17:00

Cafe Gammeltorv er ejet og drevet af ægteparret Steen Hovn Petersen og Fabienne Sørensen. Al smørrebrød er tilberedt fra bunden og lavet af de bedste råvarer og ikke mindst med kærlighed